Få inddrevet gælden med inkasso service

11 maj 2020 Astrid Pedersen

Ejer eller driver du en virksomhed som lever af at sælge produkter eller ydelser til kunder? Så kender du sikkert kun alt for godt til de dårlige betalere.

Når kunder ikke betaler for deres varer eller tjenester til den aftalte tid, vil man ofte være nødsaget til at sende dem en venlig påmindelse, og dernæst en rykker skrivelse. Det er dog ikke alle kunder, som tager sig særligt af dette. Mange vælger af forskellige grunde at ignorere disse henvendelser – måske fordi de ikke har pengene, eller fordi de generelt ikke kan overskue at betale deres regninger.

Dette er i sagens natur en rigtig træls situation at stå i, hvis virksomheden er afhængig af at kunderne betaler for varer eller ydelser. Men man kan også godt gå hen og blive så ked af situationen, at man lader regning være regning, og glemmer alt om at kradse pengene ind. En sådan løsning er bare langt fra optimal. Og derfor er det en god idé i stedet at benytte sig af inkasso service.

Hvad er inkasso service?

Inkasso service er en tjeneste, som udbydes af deciderede inkasso firmaer eller af erhvervs advokater. Når du er træt af at rykke en kunde for en restance, kan du vælge at overdrage sagen til inkasso. Dette betyder i praksis, at et inkasso firma vil overtage hele sagsbehandlingen, og sørge for at du får dine penge igen.

Typisk vil et inkasso firma tage kontakt til kunden via mail eller brev for at gøre opmærksom på, at sagen nu er overgået til inkasso. Dernæst vil inkasso firmaet følge op med telefonisk kontakt til kunden, hvor firmaet vil forsøge at indgå en aftale om tilbage betaling. Dette kan eventuelt foregå i rater, hvis den dårlige betaler ikke kan betale lige her og nu. Og så har du allerede øget dine chancer for at få pengene ind.

Læs mere om inkasso service på collectia.dk

Flere Nyheder