Find den lokale bedemand i Ringsted

04 juni 2020 Astrid Pedersen

Står du som ansvarlig for at arrangere begravelse eller bisættelse i forbindelse med et dødsfald? Så er det en god idé at få professionel hjælp dertil. Der knytter sig nemlig mange opgaver til dette stykke arbejde – flere end man måske umiddelbart skulle tro.

Det kan godt virke ganske uoverskueligt at skulle tage stilling til dem alle sammen, når man står midt i sorgen over dødsfaldet og bare har lyst til at trække sig tilbage fra verden. De fleste mennesker, som har mistet et nært familiemedlem, en kær ven eller måske en ægtefælle eller en kæreste beretter om en nærmest handlingslammende følelse, som sagtens kan trække ud i ugevis. Og så er det ikke optimalt at skulle stå alene med hele ansvaret for begravelses eller bisættelses arrangementet.

Hvem kan hjælpe mig med at arrangere en begravelse?

En dygtig bedemand fra det lokal område i hvilket den afdøde skal begraves eller bisættes vil kunne være til stor hjælp i den svære tid. Måske forbinder du mest af alt bedemanden med den person som lægger den afdøde i kiste og transporterer vedkommende mellem hjem, kirke og kapel.

Men bedemandens opgaver er langt mere omfattende. Faktisk kan en bedemand hjælpe dig med alt fra indhentning af begravelses hjælp over booking af lokaler til gravøl og til udfærdigelse og indrykning af dødsannonce. En bedemand med et stort lokal kendskab vil typisk på forhånd have en god kontakt til alle relevante instanser og myndigheder i området og vil hurtigt kunne få sat begravelsen eller bisættelsen i stand.

Uanset om der er tale om en jordfæstelse eller om en kremering med tilhørende urnenedsættelse vil bedemanden kunne træffe de nødvendige foranstaltninger i samarbejde med præst, graver, krematorium og kirkekontor. Og så behøver du ikke at stresse, men kan i stedet fokusere på at tage en smuk og værdig afsked.

Du kan finde den lokale bedemand i Ringsted på bedemand-berner.dk

Flere Nyheder