Kan jeg få alkoholbehandling?

By:

Er du alkoholiker, og har du et oprigtigt ønske om at lægge misbruget på hylden? Så kan du blive tilbudt behandling for din afhængighed på et misbrugscenter. Du bør dog altid være meget varsom med hvilken behandling du vælger.

Der er mange udbydere af alkoholbehandling, som tilbyder hurtige og nemme løsninger, som ikke kræver særligt meget af dig. Dem skal du passe på med. Der er nemlig ingen nem vej ud af et misbrug – især ikke hvis dette har stået på over en længere periode.

Du skal især være ekstra påpasselig, hvis du bliver tilbudt piller eller andre former for medikamenter som et led i en afvænnende behandling. Der er mange, som tilbyder alkohol hjælp i form af eksempelvis antabus. Antabus skal fungere ved hjælp af en slags skræmme taktik, idet midlet fremkalder voldsom sygdom, når det kommer i forbindelse med alkohol i fordøjelses systemet.

Problemet er, at det for inkarnerede alkoholikere er forbundet med langt mere ubehag at ophøre indtaget af alkohol – og drikker derfor bare videre, med opkastninger og feber rystelser som følge. Dette belaster i sagens natur et i forvejen skrøbeligt system både fysisk og psykisk. Så vil du ud af dit misbrug, skal du gå en helt anden vej.

Behandling af alkoholmisbrug med terapi

Det er selvfølgelig klart, at alkoholen skal ud af dit system førend du kan påbegynde en afvænnings proces. Derfor vil et professionelt misbrugscenter også altid tilbyde dig afrusning under overvågede forhold forud for en behandling. Hverken under afrusning eller den efterfølgende terapi anvendes medicin, da fokus i højere grad ligger på din egen personlige sygdoms historie og healing gennem samtale og erkendelse.

Hos Behandlingscenter Stien baserer den afvænnende behandling sig på en modificeret udgave af Minnesota kuren tilsat elementer fra anden evidens baseret terapi.

Du kan læse mere på behandlingscenter-stien.dk